Uskallan olla eri mieltä pelimäärien syystä varsiniin juuri Puolassa ja Italiassa. Jos olet katsonut sikäläisten seurajoukkueiden pelejä, niin yleisömäärästä tai halukkaista katsojista ei ole pulaa vaikka osa halleista on todella isoja.
Suomessa pelien määrä on liian iso jo jokaisen pelaajan ja valmentajankin mielestä. Paikat eivät kestä kunnossa nytkään kun huolto- ja lepoaika jää liian pieneksi. Tästä huolimatta pelejäkö vaan lisättäisiin? Lentopalloa jos verrataan jääkiekkoon yms lajeihin niin mennään jo vähän metsään. Hypyt ovat äärimmäisen raju tapa kuluttaa ihmiskroppaa, eritoten polvia. On tärkeä myös muistaa, että liiga on puoliammattilaissarja. Miten sitä voi verrata NHL:n ja KHL:n kanssa jossa kaikkeen tekemiseen on aivan eri resurssit, myös palautumiseen ja harjoitteluun.
Ei Suomen maajoukkueen isoin ongelma ole pelikokemus. Vaan yksinkertaisesti se ettemme ole fyysisesti tarpeeksi kovia. Lyöntivoimassa ja -ulottuvuudessa ollaan jäljessä valtavasti. Tämä pohja ja taso hankitaan enimmäkseen puhtaasti harjoittelemalla. Pelit ovat totta kai täysin olennainen osa kehittymistä, mutta ei pelien vähyys ole syy Suomen menestymättömyyteen. Kaikki muut maat pelaavat vielä Suomea vähemmän ja pärjäävät vallan eri tavalla.
No kaikki on suhteellista mikä on iso katsojamäärä ja veikkaanpa että syy on juuri siellä, laji ei kestä isompaa pelimäärää Italiassa eikä oikein missään muuallakaan.
Nykyajan reenitietämyksellä ja valmentautumisella nykyisten pelimäärien lisääminen kolmanneksella ei ole ongelma, ongelma on ennemminkin nämä ikääntyneet senioripelaajat joiden paikat ei kestä, niiden mukaanko tässä mennään?
Vaihtopenkeillä istuu nuoria jotka eivät pääse kentälle, maajoukkueessa kuitenkin on tälläkin hetkellä juuri näitä nuoria senioreita ei yhtään. Helpoin tapa saada lisää kovuutta on tietenkin lisätä pelejä, itsestään selvä asia. pelaan oppii vaan pelaamalla, reeneissä luodaan pohjaa.
Kyllä jääkiekossa rasitukset ovat huimasti kovemmat ihan joka osassa kroppaa kuin lentopallossa, ja loukkaantumisia tulee paljon kontaktilaji kun on.Olennainen kysymys tässä kohtaa onkin että joukkueen lihashuolto, tukipalvelut ym. pitää olla kunnossa ja ne jotka oikeasti pyrkivät huipulle myös ovat valmiita satsaamaan lajiin ja riittävän nuorena. Silloin ei käydä töissä jos tähdätään huipulle.
Vielä; NBA:ssa pelataan runkosarjassa 82 ottelua ja mielestäni hyppyjä on sielläkin aika paljon, miten selität tämän, puuttumatta nyt rahaan?