Verkkovirhe

Miesten Mestaruusliigan tilastot 2022/23

Viestejä
5,212
Lentiksessä se on hakkuri. Olis outoa jos ei hakkurin kautta erän lopussa enemmän passeja, kun sehän on hakkurin tehtävä ;)
Tämä tulee nyt vaan yhtäkkiä yhtenä yksittäisenä muistona tästä asiasta mieleen enkä tarkoita mitään negatiivista kirjoittajan viestiä kohtaan. Elettiin vuoden 2012 kevättä ja seitsemättä finaalia Salohallissa. Pelihän venyi viidenteen erään ja silloin en ihmettelyt yhtään kun Antti Esko passasi suurimman osan passeista Olli Kunnarille ja Eduard Venskille eikä hakkurina pelanneelle Arttu Lahdenperälle (vaikka hänkin pelasikin aivan mainion pelin lähes kylmiltään kovassa paikassa). :)
 
Viestejä
330
Tämä tulee nyt vaan yhtäkkiä yhtenä yksittäisenä muistona tästä asiasta mieleen enkä tarkoita mitään negatiivista kirjoittajan viestiä kohtaan. Elettiin vuoden 2012 kevättä ja seitsemättä finaalia Salohallissa. Pelihän venyi viidenteen erään ja silloin en ihmettelyt yhtään kun Antti Esko passasi suurimman osan passeista Olli Kunnarille ja Eduard Venskille eikä hakkurina pelanneelle Arttu Lahdenperälle (vaikka hänkin pelasikin aivan mainion pelin lähes kylmiltään kovassa paikassa). :)
Tässä tilanteessa jos pitäisi passarina valita niin 100/100 valitsisin Kunnarin Artun sijaan. 😅😅
 
Viestejä
1,611
Jatketaan nyt näin joulutauon jäljiltä, 5 kierrosta jälleen pelattu.

Aloitetaan yleispelaajilla jälleen:

YP 21.01.2023.png


Akaa jatkaa vahvasti Pettyn harteilla. Toisaalta Beikin pelissä ainut suurempi aukko on vajavaiset hyökkäystehot ja Petty/Fazli enemmän kuin täyttää tämän.

Muukkosen hyökkäysnumerot hieman laskussa hakkuriksi vaihtamisen jälkeen. Pidin kuitenkin tällä listalla, koska pelannut paljon myös 4 ja 6 paikoilta ja osallistuu hieman vastaanottoon. Mielenkiintoista nähdä mihin pystyvät sitten Dardzansin kanssa kahdestaan, kun kummankaan ei tarvitse tehdä 30 pistettä peliin. Marttila odotetusti kevättä kohti mennessä nousujohteessa. Petruf saanee jatkossa lisää peliaikaa Vanhasen tahdin hieman hyydyttyä.

Hurmos jatkaa tutulla kaavalla, Räsänen jopa vähän noususuhdanteessa. Alkaa olla maajoukkueleirille tunkoa, varsinkin jos VO-puuhat vielä parantuvat.

Kasimir Vuorinen on lyhyellä otannalla ollut vahvistus Tiikereiden yleispelaajistoon. Varmaan kelpaisi loppukaudeksikin varsinkin kun Lahden taso vaihtelee paljon pelien välillä.

Pennasen korpivaelluksesta kertoo se että liberoveijari Liunenko on pärjännyt vähintään yhtä hyvin. Petru näyttää betonimyllyä epäilijöille. Nykysakilla varmaan vältetään karsiutuminen, pleijarihaaveet lienevät jo tältä kaudelta haudattu.

Shurdhi nostaa osakkeitaan, ei millään osa-alueella erinomainen mutta kaikilla osa-alueilla hyvä. Järnvallin kanssa muodostavat jo ihan vertailukelpoisen YP-parin: vertaa vaikka Loimuun.

Eemeli Kouki ei ole ainakaan vielä lunastanut paikkaa avauksesta. Pozo Hernandez ja Rahko jatkavat aiemmalla tasollaan.

Savossa yleispelaajisto kestää vertailun. Hakkuripaikka vuotaa. Olisiko Vuoresta ratkomaan ongelmaa velipoikansa pelipaikalla (tai Michelausta viimekevään malliin).

TuTo näkee punaista muustakin kuin ulosajoista. Tärkein tilastosarake eli voittosarake näyttää kuitenkin viimeaikoina vihreää.

Sakari Mäkinen sai (ansaitusti) lepoa. Sen verran huolestuttavassa laskusuunnassa oli tehokkuus kentällä. Nyt palasi Savoa vastaan jälleen omalle tasolleen. Toivottavasti paukkuja säästyy keväällekin. Allik on liigan paras "kakkos" yp. Leinonen on ylittänyt kaikki odotukset, Pehmoisesti on toki päässyt liigakentille laskeutumaan.

Ducksista ei ole paljoa positiviista kerrottavaa. Voittosarakekin sen jo viimeajoilta näyttää.


Ohessa vielä kuvaaja hyökkäystehon ja vastaanoton tehon suhteesta:
YP 23.01.2023 kuvaaja.png
 
Viestejä
1,611
Aloitetaanpa alusta, kun jäi pari viikkoa sitten vähän puolitiehen.

Tässä yleispelaajat, vertailukohtana vuodenvaihde:

YP 03.02.2023.png


Shurdhi ja Allik jatkavat nousua kohti liigan kärkeä. Allik on jo sitä.

Surullista on kyllä liigan yleispelaajien hyökkäyksen taso. Joutuuko kohta jo kriteereitä sorvaamaan, vain 8 pelaajaa yli 30%. Ja niistäkin kaksi kaveria penkillä (ja toki näin myös vähillä peleillä, isommalla otannalla vain 6?).
Ranskassa 22 kaveria yli 30%, eli lähes kaikki aloituksen pelaajat. Jos haaveilee kovempiin sarjoihin on hyökkäystehon liigassa oltava tuota tasoa, ei Ranskassa varmaan nyt ainakaan kovin paljon huonommin torjuntapuolusteta.
 
Viestejä
1,611
Jatketaan hakkureilla:

Hakkurit 03.02.2023.png


Hakkureiden top 3 juuri nyt:
1. Fazli
2. Sivula
3. Jokela

Sivulan voisi laittaa jopa kärkeenkin, toki ympärillä kovin porukka ja paras passari.

Lindqvist on aloittanut kiipeämisen kohti kärkeä. Ehkä Savon panostus Veikkaan kantaa sittenkin hedelmää jo tällä kaudella. Näyttää toteutuneen alkukauden ennustukseni että Kisiel ja Madej ovat molemmat vaihtopenkkimiehiä. Toinen on toki jo kotimatkalle laitettu. Savolaisilla käyrät näyttävät muutenkin ylöspäin.

Tässä vielä kuvaaja hyökkäystehon ja ässien/torjuntojen suhteesta:
Hakkurit 03.02.2023 kuvaaja.png
 
Viestejä
1,611
Loppuun vielä keskitorjujat:

Keskitorjujat 03.02.2023.png


Älyttömästi turinoitavaa ei näistä löydy. Kuva pysyy aika samana kuin koko kauden ajan: Akaa on vaikeuksissa, Savossa viimekauden ykkösmiehet ovat jääneet Zhbankovista jälkeen, torjuntatilaston kärkipaikkaa jakavat aliarvostetut 195 senttiset. Valepalla menee ihan ok, ainakin hyökkäyssuuntaan.

Vahdinvaihto majussa edessä? Sinkkonen, Siirilä, Porkka, Niinivaara ja jopa Jauhiainenkin näillä näytöillä tippumassa rosterista.
Zhbankov, Vuorenmaa, Lehtonen ja Suomalainenkin ansaitsisivat näytön paikan. Mutta riittääkö KV-tason hyökkäystä vastaan?
Itse ottaisin ehkä seuraavat neljä rosteriin: Zhbankov, Savonsalmi, Jauhiainen, Lehtonen. Löytyisi hieman erinäköisiä vaihtoehtoja tilanteen mukaan. Jauhiainen vanhoilla meriiteillä, monenlaisiakin syitä suvantovaiheelle löytyy.

Mielenkiintoisen näkymän tarjoilee seuraava:
Jakub Kovac 21/22: 0.7 torjuntaa/erä ja 44% hyökkäysteho
Miki Jauhiainen 21/22: 0.7 torjuntaa/erä ja 54% hyökkäysteho.

Taisi olla F. Ivanovilla tarjoilu kohdillaan. Mieleen muistuu myös eräs entinen Pielavetinen jolla on vielä vähän matkaa 20/21 kauden tehoihin: 20/21 Savossa 45%, 21/22 Valepassa 38% ja 22/23 Valepassa 41%.
Pelannut muuten Saksassa toistuvasti keskarinsa viikkotähdistöihin, ja itsensä vastikään kierroksen MVP:ksi. Noh eksyttiin vähän sivuraiteille.

Tässä vielä kuvaaja:
Keskitorjujat 03.02.2023 kuvaaja.png


Wetter on muuten melkoinen kaveri, tehnyt melkein puolet enemmän pisteitä kuin keskimääräinen keskari.
 
Viestejä
1,611
Noniin runkosarja on paketissa. Aloitetaan yleispelaajista:

Yp runkosarja.png


Loppukaudesta ei tapahtunut erityisiä muutoksia. N. Marttila ja Groffier jatkoivat nousuaan. S. Mäkinen jatkoi maltillisesti laskua. Jos pitäisi laittaa joukkueet järjestykseen aloittavien yleispelaajien kautta, olisi järjestykseni seuraava:
1. Savo (Michelau/Raadik)
2. Valepa (Mäkinen/Allik)
3. Akaa (Beik/Petty)
4. Hurrikaani (N. Marttila/Muukkonen)
5. Hurmos (M. Räsänen/J.Marttila)
6. Perpo (Shurdhi/Järnvall)
7. Loimu (Pozo Hernandez/Rahko)
8. Kyky (Petrusevics/Pennanen)
9. Tuto (Groffier/Karttunen)
10. Ducks (Drobnic/Kattelus)

Melko helposti asettuivat urilleen, tiukimpia tasovertailuja olivat Hurrikaani ja Hurmos sekä Kyky/Tuto/Ducks.

Kyky meni Tuton ja Ducksin edelle Petrusevicsin mitalla ja Tuto Ducksin edelle Groffierin kehityskäyrän mitalla.

YP runkosarja kuvaaja hyökkäysvo.jpg


Ohessa perinteinen hyökkäysteho/vastaanottoteho -kuvaaja. Lisäksi väänsin myös "hakkurikäyrän" jossa hyökkäysteho ja torjunnat/ässät:

YP runkosarja kuvaaja ominaisuus.jpg



Jos pitäisi valita kahden kokoonpanon tähdistö, olisivat omat YP-valintani seuraavat:
A: Petty ja Michelau
B: Muukkonen ja Räsänen

Raadik ja Allik ihan siinä kintaalla (ja on perusteltavissa laittaa myös Michelaun, Muukkosen ja Räsäsen edellekin), itse vain arvotan breakpoint -kyvykkyyden ohi paremman vastaanoton. Räsäsellä toki vastaanotto siinä rajoilla, että rajoittaako jo joukkueen pelaamista mutta hirmutehot syöttöviivan takaa kompensoivat. Yoandy Lealkin nostelee pystejä turnauksesta toiseen, vaikka vastaanotto on keskareiden tasolla. Oikeaa joukkuetta kasatessa toki tämä huomioitava.
MIP (most improved player) olisi Räsänen.
 
Viestejä
1,611
Jatketaan hakkureilla.

Hakkurit runkosarja.png


Thiessen tippui kevätkaudella kärkipään kaverista vähän keskiverrommaksi. Taisi alamäki alkaa kun Tiikereissä oli poissaoloja.

Myöskään Dardzans ei palannut ihan yhtä terävänä hyökkäyspäässä loukkinsa jälkeen. Aika pieni ero kuitenkin.

Jokela piti pääosin tasonsa, kaikki mittarit vihreällä ja hakkureiden torjuntapörssin voitto. Mikään mörkö ei Jokelakaan kuitenkaan loppukaudesta enää vastustajille ollut.

Sivula nousi raketin lailla vaisusta alkukaudesta. Meskon passit maistuvat ja motivaatio on kova.

Hakkurit runkosarja kuvaaja ominaisuus.jpg


Tähdistöön valitsisin hakkureista seuraavat.
A: Sivula
B: Jokela

Häyrinen ja Dardzans loistavat kyvyllä tehdä pisteitä joukkueen omalla syöttövuorolla. Virheherkkyys hyökkäyksessä kostautuu kuitenkin ja selvästi heikomman hyökkäystehon vuoksi jäävät yllämainittujen taakse. Jokelan ja Fazlin ero marginaalinen, jälleen vähän mieltymyksistä kiinni. Jokelan noston sekä Fazlin että jopa Sivulankin edelle perustelisi osaltaan se että Jokelan ympärillä ei ole vastaavaa hyökkäyskalustoa.

Most improved player: Lindqvist
Alkukaudesta Savon hakkuripeli oli suuri ongelma. Edelleen Lindqvistin pelaamisessa on paljon epävarmuustekijöitä, mutta keskimääräinen suoritus on hilautunut keskimääräisen liigahakkurin yläpuolelle. Lindqvist voi olla takavuosien Nikulan tapainen ase kevään karkeloissa, pöljänä päivänä voi voittaa pelejä ja ottelusarjojakin.
 
Viestejä
1,611
Ja seuraavaksi keskipelaajat.

Keskitorjujat runkosarja.png


Akaan kokeneet keskarit osoittavat heräämisen merkkejä kevättä kohti. Alavireinen kausi kuitenkin heiltä tähän mennessä kokonaisuudessaan.

Pitkät pojat (Jauhiainen, Savonsalmi, Karjarinta) paransivat kevätkaudella. Karjarinnalla harmillinen loukkaantuminen juuri kun pelaaminen alkoi jälleen sujua. Porkkaa ja Niinivaaraa on kyllä hankala ujuttaa majurinkiin oikein millään kujeella. Mikään osa-alue ei oikein tätä tue. Zhbankoville olisi kesälläkin käyttöä, saa nähdä toipuuko siihen mennessä. Haapaniemi on jo eliittitason hyökkääjä, torjuntahommat tulevat varmasti pienellä viiveellä. Wetter jatkaa oikeutetusti matkaa kovempiin liigoihin, tilastoja vielä "huonontamassa" muutamat hakkurierätkin. Raisiollakin varmasti täysi työ yrittää pitää Layuksesta kiinni.

Keskitorjujat runkosarja kuvaaja ominaisuus.jpg


Tähdistöön valitsen keskitorjujista seuraavat:
A: Layus
B: Lehtonen

Vuorenmaa, Zhbankov ja Wetter siinä kintaalla. Wetter muita hieman jäljessä torjunnassa, mutta pelkästään älytön hyökkäysvolyymi nostaa hänet parhaiden joukkoon. Ekmania en edes harkitsisi, sen verran kehno mies on vielä keskipelaajan päätehtävässä eli torjunnassa. Ymmärrettävästi, pelivuosia on niin vähän alla. Toivottavasti jatkaa Valepassa.

Most improved player: Zhbankov
Jo viimekaudella tuntui että Zhbankov olisi ollut aloituksen mies missä vain muussa kokoonpanossa. Tällä kaudella jälki on sitten ollut rujoa. Maajoukkueen toinen avauksen kaveri on siis jo tulevaisuutta varten plakkarissa.
 
Viestejä
1,611
Ja lopetellaan vielä passareilla ja liberoilla.

Passarit runkosarja.png


Ivanov ja Lankinen kovimmat syöttömaisterit. Aika komea ässä-virhesuhde vielä päälle. Välimaa, Försti ja Saarinen kovimmat torjujat. Varsinkin Saarisen luvut aika älyttömät. Harva odottaisi Välimaalta ja Förstiltä näin kovia lukuja jos vain pituusmittaa katsottaisiin. Mesko hyökkäilee toisesta totutun tehokkaasti.

Joukkueen hyökkäysteho (passitehokkuus) onkin mielenkiintoinen arvo tulkittavaksi. Käytännössä järkevää vertailua pystyy tekemään lähinnä joukkueiden sisällä, niin vahvasti on tehokkuus muiden kuin passarinkin käsissä. Rodriquezin tulon jälkeen Savo on ollut kovin jengi hyökkäämään.

Madej < Ivanov << Rodriquez.
Laakso < Esko.
Skowronek < Kurppa jne..


Tähdistöön ottaisin
A: Mesko
B: Rodriquez

Saarisestakin voisi keskustella, ottaahan hän yli puolikkaan pisteen erään enemmän syötöllä ja torjunnallaan. Passarin ykköshomma on kuitenkin passaaminen ja siinä on hankala perustella Rodriquezin edelle.

Most improved player: Tomi Saarinen
Loimussa ei enää kaivata Saariselle haastajaa tai oppi-isää. Sarjan kovin pisteiden tekijä passareista. Kausi vielä Loimussa?


Liberot runkosarja.png


Liberoista ei ole paljon verkkovirheellekään kirjoiteltavaa puolustustilastojen uupuessa.

Tähdistöön vastaanottotilaston ja oman silmäilyn perusteella
A: Louis Pineau
B: Eetu Pennanen

Rissolla sen verran hankaluuksia puolustushommissa ajoittain. Keisuke väläyttelee, mutta hölmöilyjäkin mahtuu väleihin.

Most improved player: Peter Vuorinen
Vuorinen on sitkeällä työnteolla kammennut itsensä heikkoudesta vahvuudeksi.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1,611
Tässä siis koko tähdistö. Keskitorjujien kohdalla kävi postauksessa kämmi ja unohtui logiikka. Lisätty siis kaksi keskaria tähdistöön.

Ykköstähdistö:
Mikko Esko
Urpo Sivula
Greg Petty ja Michael Michelau
Joaquin Layus ja Lauri Lehtonen
Louis Pineau

Kakkostähdistö:
Kevin Rodriquez
Joonas Jokela
Aleksi Muukkonen ja Mikko Räsänen
Tatu Vuorenmaa ja Daniel Wetter
Eetu Pennanen

Ketjuun saa heittää ja haastaa omia tähdistökuusikkojaan.
 
Viestejä
1,611
Ja laitetaan vielä kirsikaksi kakun päälle tietoa muutaman lupaavan nuoren kaverin kehityskäyrästä kauden aikana. Vertailuna siis syyskausi vs kevätkausi

Lindqvist syyskausi:
0.28 ässää/erä, 0.48 torjuntaa/erä, hyökkäysteho 24.6%, plusmiinussuhde 43.6%
Lindqvist kevätkausi:
0.24 ässää/erä, 0.36 torjuntaa/erä, hyökkäysteho 34%, plusmiinussuhde 51.8%

Ässät ja torjunnat tulivat siis maltillisesti alaspäin. Hyökkäysteho nousi kehnosta sarjakärjen tienoille.

Nooa Marttila syyskausi:
0.14 ässää/erä, 0.28 torjuntaa/erä, hyökkäysteho 12.3%, vo-teho 40.5%, plusmiinussuhde -3%
Nooa Marttila kevätkausi:
0.32 ässää/erä, 0.21 torjuntaa/erä, hyökkäysteho 18.7%, vo-teho 47.2%, plusmiinussuhde 11.9%

Ässien määrä tuplaantui. Hyökkäyskin koheni vaikka edelleen liigatasolle tekemistä. Vastaanotto liigan kärkeä.


William Groffier syyskausi:
0.09 ässää/erä, 0.24 torjuntaa/erä, hyökkäysteho 15%, vo-teho 20.3%, plusmiinussuhde 11.8%
William Groffier kevätkausi:
0.24 ässää/erä, 0.31 torjuntaa/erä, hyökkäysteho 32.5%, vo-teho 31.3%, plusmiinussuhde 42.9%

Groffier siis kevätkaudella jo pisteiden teossa liigan kärkipään lähettyvillä. Vastaanottokin koheni siedettäväksi.

Marttilan ja Groffierin kanssa muistettava että molemmat tulivat 17-vuotiaina liigaan. Ensikausi on jo näytön paikka, jos haluaa pysyä L. Marttilan tahdissa. Ennustankin että molemmat murtautuvat yleispelaajistossa 8 parhaan joukkoon.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös