Verkkovirhe

Junnutoiminta

Viestejä
58
Kyllä niitä A- ja jopa yksittäisiä B-ikäisiäkin on useissa ykkössarjaporukoissa ollut tällä kaudella. Osa heistä tosin on ollut Kuortaneella alunperin, mutta silti. Yksi mielenkiintoinen seikka nuorten potentiaalisten pelaajien kohdalla on ollut se, että jos heille tarjotaan mahdollisuutta liittyä ykkössarjaporukkaan, mutta varmaa peliaikaa ei heti voi luvata, moni jää mieluummin kakkossarjaan tai junnujoukkueisiin. Osa sitten puolestaan mahdollisuuden saadessaan menee mieluummin Mestaruusliigaporukan rinkiin ja tyytyy vaihtopelaajan rooliin, kuin että lähtisi hakemaan peliaikaa ja vastuuta ykkösestä. Reittejä eteenpäin on monia, eikä mitään yksittäistä viisasten kiveä tms. ole.
 
Viestejä
98
Ykkössarjassa on melkoisen paljon A-poikia. Vilppulan tähti on miltei kokonaan,Valepan aloituksessa on 3-5, Karhulan Veikoilla 2-3, Kyyjärvellä 2-3, Nurmossa n. 4, Aitolahdella 1-2 ja Kuortane kokonaan.
Jotenkin tuntuu, että A-ikäisillä ei oikein ole kunnon pelimahdollisuuksia. 1- ja 2-sarjoissa jäähdyttelijät ja "vahvistukset" vie paikkoja. Toisaalta A-poikien sarjassa on hyvin vähän pelejä.
.
 
Viestejä
66
Mutta liiton strategiassa olla kärkiporukoissa..

Vilppula, Nurmo, Aitolahti. Kaikkien pelit loppuivat runkosarjaan.

Onko 1-sarja kehityssarja liigaan, paikka jäähdytellä vai kallis sarja pelailla?
Jotenkin tuntuu, että 1-sarjan arvostus ei ole sille oikeutetulla tasolla.
 
Viestejä
923
Ilmeisesti tämä junnukeskustelu on ainoastaan poikia koskevaa.
Mihinkähän kategoriaan tytöt lasketaan kun eivät kuulu junnutoimintaan :p
 
Viestejä
43
Täältä voi tarkastella valmennuksen linjaukset vuosimallia 2017: http://www.lentopalloliitto.fi/urheilua/valmennus-koulutus/valmennuksen-linjaukset.html

"Valmennuksen linjaukset sisältävät suomalaisen lentopallon pelitavan, pelifilosofian ja tekniikan eri osa-alueiden ydinkohdat. Linjaukset on laadittu ja päivitetty tukemaan jokaista seuravalmentajaa."

Hienoa tietysti, että on nähty vaivaa tämän laatimiseen, mutta... onhan tuossa aika paljon viilaamista ja toivottavasti linjauksia päivitetään. Ihmetyttää mm. seuraava virke koskien syöttöä (vain yhtenä esimerkkinä):

"Kommunikointi torjunnan kanssa syötön suunnasta ja mahdollisen peittämisen sijainnista (syötettäessä hypyllä)."

Säännöissä lukee seuraavaa:

12.5.1
Aloittavan joukkueen pelaajat eivät saa peittämällä yksin tai ryhmässä estää vastapuoltansa näkemästä aloittajaa ja pallon lentorataa.

12.5.2
Aloittavan joukkueen pelaaja yksin tai pelaajat ryhmänä peittävät heiluttamalla käsiään, hyppimällä tai liikkumalla sivusuunnassa aloitussyötön suorituksen aikana tai seisten ryhmänä peittävät syöttäjän ja pallon lentoradan ennen kuin pallo saavuttaa verkkolinjan.

Menee hieman aiheen vierestä, mutta keskustelin tuomareiden kanssa tästä peittämis-säännöstä viime viikolla. He kertoivat, että mikäli syöttö tapahtuu hypyn kanssa, verkolla olevat pelaajat eivät voi paikallaan seistessään syyllistyä peittämiseen. Minusta tämä on hassua, sillä syöttäjästä saadaan todella paljon informaatiota ennen hetkeä, kun hän lyö palloa. Voitte kuvitella, kuinka vaikeaa 165cm liberolla on nähdä (lukea) syöttäjää, jonka edessä on kolme 190cm pelaajaa.
 
Viestejä
931
samperin voitto kirjoitti: "Kommunikointi torjunnan kanssa syötön suunnasta ja mahdollisen peittämisen sijainnista (syötettäessä hypyllä)."
Tuo pitäisi poistaa linjauksesta ensi tilassa. Olkoon kenen aivopieru hyvänsä, mutta sääntöjen venyttäminen ei ole sitä mitä valtakunnallisen linjauksen kautta junioreille tulee opastaa.
 
Viestejä
98
En muista viimeisen 10 vuoden aikana kertaakaan vihelletyn peittämistä. Joskus oli linjaus, että jos varvas maasta irtoaa, niin ei pysty peittämään. Toisaalta ilman peittämista "oman" pisteen teko olisi todella hankalaa.
 
Viestejä
5,072
Onko tosiaan niin, että mitään ei ole tehtävissä? Aamuisessa Aamulehdessä oli tutkimustuloksia nousevista ja laskevista lajeista. Sukset jalassa hyppely, nänniinliukuva kivi,hepostelu ja lentis oli samassa, laskevien lajien ryhmässä.

Ilmeisesti hyvä strateginen siirto on odotella kädet ristissä periferioiden väen vähenemistä siihen malliin, että tenavia on vain senverran, että saadaan minikentällinen kasaan. Siinävaiheessa muut palloilulajit ovat hävinneet pelin. Periferioissa. Kaupungeissa lentis on tuolloin varmaankin vain historiallinen muisto kummallisesta lajista.
 
Viestejä
20
Onko taantuvan lajin leima lyöty lentopalloon Kuortaneen valmennuskeskuksen toimien takia?

Täällä on viritelty keskustelua Kuortaneen vaikutuksesta, mutta miksi ihmiset vaikenevat asian kuolleeksi?

Laji kuihtuu ja latistuu, tehkäämme jotain lentopallon hyväksi :woohoo: :S
 
Viestejä
931
Syyhän on ihan yksinkertainen: Riittävästi lajista kiinnostuneita aikuisia ei löydy vetureiksi synnyttämään junioriryhmiä. Vaikka tuska vetäjien puutteesta on yhteinen kaikissa lajeissa, yhtä lentisvalkkua kohti löytyy silti ainakin kymmenen jalkapallo/jääkiekko/sählyvalkkua. Yhteisöt tarvitsevat vetureita.

Toisekseen, nykyihmiset tekevät sitä mikä on kivaa. Niin lapset kuin aikuiset. Liikuntaharrastusryhmät polarisoituvat kilpailuasenteen mukaan. 'Tosissaan' harrastaminen edellyttää kovaa kilpailuasennetta, mutta se vaan ei massoja houkuttele nykypäivänä. Pelkkien kilparyhmien pyörittäminen johtaa näivettymisen jatkumiseen. Mutta laji edellyttää osaamista riittävästi ennenkuin pelaaminen on mielekästä. Sählypallon perässä voi kuka hyvänsä juosta ja kokea osallistuneensa liikuntatapahtumaan vaikka ei ole juuri pelivälineeseen päässyt koskemaan. Lentopallossa osaamattomalle helposti jää hikikin tulematta.

Jokainen tietää miten oleellista lentopallossa on tsemppiasenteen säilyttäminen. Lajin elossa pysyminenkin on paljolti kiinni siitä, että ryhmiä pyörittämään löytyy innostavalla asenteella toimivaa porukkaa. Me vanhat väsyneet foorumikirjoittelijat olemme helposti ennemminkin osa ongelmaa kuin ratkaisua... :blush:

Aamulehden pääkirjoituksessa muuten tänä samana päivänä oli tokaistu tällaista:

Aamulehden pääkirjoitus kirjoitti:
Päättäjäkunnalle liikkumattomuus on hankala yhtälö ratkaistavaksi. Monet porkkanat päätyvät innoittamaan heitä, jotka liikkuvat jo muutenkin. Lisäksi lopulta on kyse ihmisen sisäisestä motivaatiosta.

Päräyttävällä kustannuslaskelmalla kukaan ei nouse sohvalta. Erityisesti yhteiskunnan varoja kannattaa suunnata lapsiin ja nuoriin, mutta myös aikuisten asenteisiin. Liikunta on ilo, ei suoritus.
 
Viestejä
524
Suomi pelaa otteluissa vaihtuvilla kokoonpanoilla seurajoukkueiden pelien sallimissa rajoissa. Otteluissa testataan pelaajia alle 20-vuotiaiden poikien EM-karsintoihin. Karsintaryhmään valitut pelaajat lähtevät vielä ennen EM-karsintoja Spalaan pelaamaan harjoituspelejä Puolan kanssa.
Onkohan missään pelaajat jotka on kutsuttu leirille, ulkopuolisia lähinnä tarkoitin, ei varmaan kerrota missään
tyttö puolella kuiteski on listat leiri ryhmästä.
 

Aha

Viestejä
66
Lentopalloliiton ja Kuortaneen valmennuskeskuksen syyllistäminen on yksisilmäistä. Samalla unohdetaan katsoa kriittisesti omaa toimintaa seuroissa. Lajia läheltä, mutta kuitenkin sivusta seuraavana silmiin pistävää on puuhastelun kulttuuri, joka lajiin on pesiytynyt. En yhtään ihmettele, että kunnianhimoiset aktiiviset nuoret kiertävät lajin kaukaa. Lähes kaikissa itseään kunnioittavissa lajeissa seuratasolla toimii päätoimisia ammattivalmentajia junnutasolla. Montako lentopallossa?
 
Viestejä
3,121
Aha kirjoitti: Lentopalloliiton ja Kuortaneen valmennuskeskuksen syyllistäminen on yksisilmäistä. Samalla unohdetaan katsoa kriittisesti omaa toimintaa seuroissa. Lajia läheltä, mutta kuitenkin sivusta seuraavana silmiin pistävää on puuhastelun kulttuuri, joka lajiin on pesiytynyt. En yhtään ihmettele, että kunnianhimoiset aktiiviset nuoret kiertävät lajin kaukaa. Lähes kaikissa itseään kunnioittavissa lajeissa seuratasolla toimii päätoimisia ammattivalmentajia junnutasolla. Montako lentopallossa?
Eiköhän niitä ole kuitenkin seuratasollakin.
Ainakin Ivanof tekee hyvää työtä junnujen kanssa Sammossa.
 
Viestejä
20
Kuortane-ongelmaa pohtiessa tulee mieleen ajatus onko Lentopalloliitto tehnyt aikanaan strategisen virheen, jonka seurauksena Kuortaneelle keskitetään parhaat juniorit ja kaikki muu toiminta seuroissa näivettyy pelaajien lähtiessä joukkueistaan.
Ympäröivät seurat menettävät selkärankansa ja jäljelle jääneet pelaajat lopettavat koko lajin tai siirtyvät muihin juttuihin, säbään, futikseen ja jääkiekkoon.

Pitäisiköhän paras valmennus jakaa useampaan keskukseen/akatemiaan tai vastaavaan, jotta pelaajamassa säilyisi elävänä ja yksilöllinen harjoittelu olisi tehokasta? Lisää huippuvalmentajia, siitä homma ei saisi olla kiinni.
 
Viestejä
98
Näin kirjoitin toisen topiciin eli samoilla linjoilla olen.

Perustavaa laatua oleva vika on pelaajien valinta liian nuorina. Nyt valitaan jo -03/-4 syntyneitä, eihän noista vielä tiedä kenestä pelimies tulee.
Toinen ongelma on, että Kuortane on monopoliasemassa nuorten maajoukkueiden suhteen.
Itse kannattaisin valmennussysteemiä perustuen alueisiin. Alueilla pitäisi eri ikäluokille olla alueleirejä esim. 5 kertaa/kausi ja eri alueiden joukkueet pelaisivat jonkinlaisen turnausmuotoisen sarjan jota seurailemalla maajoukkuevalmentaja kokoaisi maajoukkueen. Kuortane voisi jatkaa esim. lukion lentopallolinjan puitteissa, jos halukkaita vielä olisi.
Tällä systeemillä saataisiin paljon suurempi otos mukaan valintoihin ja maajoukkuevalinnoissa ei olisi kustannusten aiheuttamaa riippuvuutta. Myöskin junioreille ja vanhemmille paljon edullisempaa. Ja useammalle junioreille olisi jonkinlainen tavoite näköpiirissä. Häviäjänä olisi tietenkin liiton palkatut valmentajat ja Kuortaneen opisto.
 
Viestejä
1,375
Miksi nuo alueleiri olisivat halvempia kuin mj-leirit? Vanhemmat/seurat nekin maksavat.
Lisäksi sarjan pelaaminen aluejoukkueilla on aika vaikea toteuttaa. Sarjakausi on melko täynnä varsinkin niillä alueen kärkipelaajilla. Lisäksi matkustaminen söisi paljon rahaa, energiaa ja jopa treeniaikaa.
 
Viestejä
98
Niin, onhan se toki halvempaa leireillä omalla alueella ja esim. 1 päivän sessioina. Nyt 2-3 päivän mj-leiri maksaa n. 200 €. Ja jos olisi alueella, niin 50 € riittää päiväksi. Toisekseen leirityksessä olisi 5 x enemmän pelaajia. Ja kalenteri on järjestelykysymys. Esim. tänä vuonna A-pojat pelasivat viimeisen turneensa 24.2. ja seuraavat pelit ovat 5.5. Toki monet pelasivat 1. ja 2. sarjaa, mutta on se onnistunut A-, B- ja miesten sarjan pelaaminenkin samalla kaudella. A- ja B-ikäisillä on päinvastoin vaikeata saada tarpeeksi pelejä kaudelle.

Eikö se sarja olisi välttämätän, mutta siinä pystyisi mittaamaan tekemisen laatua. Nythän on niin, että Kuortaneen onnistumista ei pystytä mittaamaan. Viime vuonna A-poikien finaaleissa 5-6 Kuortaneen poikaa omaavat joukkueet olivat 5 ja 6 sijoilla.
 
Viestejä
5,072
En tiedä minne on hävinnyt se ajatus, että junnuilla pitäisi olla ainakin 60-70 kisapeliä kauden aikana. Nykyisellä rytmillä päästään hädintuskin puoleen Tästä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös