ROSVOPAISTIA MUURIPADASSA (Remes-Heikin resepti Pielavedeltä).
Miksi tällä sivulla..vastaus jutun lopussa.
Vanha muuripata uusiokäyttöön, se tarvitaan.
ROSVOPAISTIN valmistus maakuopassa on ikivanha tapa (PERINTEINEN TAPA).
Tarvitaan:
1 lampaanpaisti 1.5-2 kg
Maustamiseen:
2 ruokalusikallista karkeeta suolaa
2 teelusikallista kokonaisia mustapippuria
1 teelusikallinen kokonaista vihespippuria
5 kpl valkosipulinkynsiä
tuoretta rosmariinia,salviaa,timjamia
2 ruokalusikallista juoksevaa hunajaa
2 ruokalusikallista oliiviöljyä
voipaperia ja foliota
katiskaverkkoa
KÄYTETTY MUURIPATA
HIEKKAA
TULITIKUT
KOIVIHALKOJA
FOLIOTA
Ja siitä sitten:
Murskaa suola ja kokonaiset pippurit huhmareessa.Tee lampaanpaistiin veitsellä syviä koloja.Työnnä koloihin mausteseosta ja sitten valkosipulinkynsiä.Hiero paistin pintaan hunaja-öljyseos sekä silputut yrtit ja loput mausteet.
Laita paisti muovipussiin, jossa sitä on hyvä käännellä ja anna lihan marinoitua yön yli kylmässä.
Seuraavana päivänä polta kuopassa nuotiota noin kaksi tuntia.Näin hiekka ja kivet kuumenevat sekä varsstoivat ruuan kypsyttämiseen tarvittavan lämmön.Nosta lihat lämpiämään tuntia ennen valmistamista.
Ota lihat muovipussista, kostuta voipaperi ja kääri kaksinkertaisena psistin päälle.Lisää päällimmäiseksi kaksi kerrosta foliota.
Ruokapaketin ympärille voi pyöräyttää katiskaverkkoa, niin valmiin ja polttavan ruuan pois nosto sujuu kätevästi.
Paisti asetetaan hiillokselle ja peitetään tiiviisti hiekalla.
Rosvopaisti lampaasta kypsyy noin kolmessa tunnissa meheväksi.Lämmön varmistamiseksi voi haudutuskuopan päällä polttaa nuotiota.
ROSVOPAISTIN VALMISTUS MUURIPADASSA (Remes Heikki)
MUURIPATA tarjoaa uudenlaisen version rosvopaistin kypsentämiseen.
Pata nostetaan nuotiopaikalle, täytetään hiekalla ja lämmitetään kuumaksi.Ruokaa tehdessä padasta siirretään lämmintä hiekkaa syrjään, paistikäärröt nostetaan hiekkapedille ja sitten lapioidaan hiekka takaisin paistin päälle.Rosvopaisti saa kypsyä hiekkaan hautautuneena noin kolme tuntia.
PIELAVEDEN SAMMON salainen ase on ollut koko kesänä ja on tulevana syksynä sekä pelikaudella 13-14 juuri tämä MUURIPADASSA VALMISTETTU ROSVOPAISTI. Ja miksi SAMPO julkaisee salaisen aseensa jo ennen kauden alkua ? Siksi, että vastustajat saisivat siitä voimaa ja samantien PIELAVEDEN SAMPO pääsee nauttimaan vastustajien kustannuksella tiukoista kolmen pisteen peleistä !!
Hyötynäkökohta on SAMMON kannalta MOLEMMANPUOLEINEN !!
Tämän voimalla PIELAVEDEN SAMPO on keväällä 2014 MITALEILLA !!